Spirulina nélkül nem lenne élet a Földön!
Erre a következtetésre jutottak azok a tudósok, akik szerint ez a kékeszöld alga kezdte el bolygónkon fotoszintézis útján termelni az oxigént 3,6 milliárd évvel ezelőtt. A spirulina a kék-zöld algák egyik faja, a cyanobacteria családból. Természetes környezetét Közép- és Dél-Amerika tavai alkotják, de termesztik a Csendes-Óceán amerikai és ázsiai partvidékein és szigetein (Hawai) is.
Több mint 100 jótékony anyagot tartalmaz. Maga az alga könnyen emészhető fehérjeforrás. A spirulinának van a legmagasabb fehérje tartalma a természetes élelmiszerek között ; tartalmazza az összes alapvető aminósavat. Sejtfala nem emészthetetlen cellulózból épül fel, ezért fogyasztása nem terheli meg szervezetünket. Alultáplált gyerekeknek, időseknek, állapotos nőknek és fogyókúrázóknak ajánlott. Csökkenti az éhségérzetet, emellett fedezi a szervezet vitamin és ásványianyag szükségletét. Pajzsmirigy-túlműködés és jódtartalmú szerek fogyasztása esetén nem szedhető!
Van benne:
fehérje, ásványi anyagok, nyomelemek (kálcium, kálium, bróm, jód, magnézium, vas), esszenciális zsírsavak (omega 6), vitaminok (A,K,E,D, többféle B), klorofill, ficocianin (antioxidáns).
Hatása:
vitalizál, immunerősítő, rákellenes, lassítja az érelmeszesedést, serkenti az agyműkďést, izületi problémákat enyhít, vércukorszint csökkentő, vírusok ellen hatásos, méregtelenít, szebb, fiatalosabb bőrt eredményez.